VW Transporter T5 kombi

VW transporter T5 kombi, 2.0tdi agregat, pouzdan i siguran

VW Transporter T5 kombi

VW transporter T5 kombi

Volkswagen Transporter T5 kombi vozilo: Vaša Pouzdana Radna Mašina

Volkswagen Transporter je popularno kombi vozilo koje je proizvodila nemačka automobilska kompanija Volkswagen od 1950. godine. Ovo vozilo je dostupno u različitim verzijama i generacijama, a svaka generacija ima svoje specifične karakteristike i tehničke podatke. Evo nekih opštih informacija o VW Transporter kombiju:

 1. Generacije: VW Transporter se proizvodio u nekoliko generacija, a najnovija generacija do mog poslednjeg ažuriranja znanja 2021. bila je šesta generacija. U svakoj generaciji su unapređivani dizajn, performanse i tehnologija.

Gotovo je nezamislivo baviti se bilo kakvim poslom bez pouzdanog kombi vozila, bilo da kupujete sopstveno vozilo ili iznajmljivanje kombi vozila Beograd, VW transporter T5 je odlican izbor u svakom slucaju. VW transporter T5 kombi
 
 1. Dostupne verzije: Transporter je dostupan u različitim verzijama, uključujući kratku i dugu verziju, kao i verzije sa jednim i dva reda sedišta. Takođe postoji i verzija sa visokim krovom za dodatni tovarni prostor.

 2. Dimenzije VW Transportera T5 teretne verzije će zavisiti od konkretnog modela i godišta proizvodnje, ali evo nekih opštih informacija o dimenzijama koje su karakteristične za ovu generaciju:

   • Standardna verzija (L1): Oko 4.89 metara
   • Duga verzija (L2): Oko 5.29 metara
  1.  

  2. Visina:

   • Niska verzija (H1): Oko 1.94 metra
   • Srednja verzija (H2): Oko 2.15 metara
   • Visoka verzija (H3): Oko 2.47 metara
  3.  

  4. Širina:

   • Bez bočnih ogledala: Oko 1.90 metara
   • Sa bočnim ogledalima: Oko 2.22 metara
  5. Tovarni prostor:

   • Volumen tovarnog prostora će značajno varirati u zavisnosti od dužine i visine vozila. Standardna teretna verzija (L1H1) može imati tovarni prostor od oko 5.8 do 6.7 kubnih metara, dok će duža i viša verzija imati veći tovarni prostor.
  6. Međuosovinski razmak:

   • Dužina međuosovinskog razmaka takođe varira u zavisnosti od verzije i konfiguracije. Standardna verzija (L1) obično ima međuosovinski razmak od oko 3.00 metara, dok će duža verzija (L2) imati duži međuosovinski razmak.
 3. Dužina:

 4.  Motori: Transporter je opremljen različitim benzinskim i dizel motorima različitih snaga, u zavisnosti od verzije i generacije vozila. Snaga motora se razlikuje od modela do modela, a postoji i varijanta sa električnim pogonom nazvana ID. Buzz Cargo. 1.9tdi, 2.0tdi, 2.5tdi pouzdani agregati koji sa lakocom prelaze velike kilometraze.

VW Transporter T5, proizvodio se od 2003. do 2015. godine, nudio je različite opcije motora kako bi zadovoljio različite potrebe kupaca. Ovo su neki od dostupnih motora za VW Transporter T5, uz napomenu da se dostupni motori mogu razlikovati u zavisnosti od tržišta i godine proizvodnje:

Dizel motori:

 1. 2.0 TDI: Dizajniran za efikasnost i ekonomičnost, ovaj motor je dostupan u različitim varijacijama snage, uključujući verzije sa 84, 102, 140 i 180 konjskih snaga.

 2. 2.5 TDI: Ovaj motor je dostupan u više varijacija, uključujući verzije sa 88, 130, 131, 163 i 174 konjskih snaga.

 3. 2.0 BiTDI: Dizajniran za bolje performanse, ovaj motor nudi više snage. Dostupan je u verzijama sa 140 i 180 konjskih snaga.

 4. 2.0 TDI BlueMotion: Ova verzija motora je optimizirana za smanjenje emisija i bolju potrošnju goriva.

Benzinski motori:

 1. 2.0 TSI: Benzinac sa turbo punjačem, dostupan u verzijama sa 150 i 204 konjskih snaga.

 2. 3.2 V6: V6 benzinski motor sa 235 konjskih snaga (R32 verzija).

Prirodni gas (CNG) motori:

 1. 2.0 TSI EcoFuel: Motor na prirodni gas (CNG) sa 150 konjskih snaga.

Električni model:

 1. e-Transporter: VW je kasnije lansirao električni model e-Transporter kako bi udovoljio ekološkim standardima. Ovaj model je opremljen električnim motorom i baterijama za potpuno električnu vožnju.

Napomena da se dostupnost ovih motora može razlikovati u zavisnosti od tržišta i godine proizvodnje. Pre kupovine, preporučujemo da se posavetujete sa lokalnim VW dilerskim centrom ili proizvođačem kako biste saznali koje su opcije motora dostupne za konkretni model i tržište koje vas interesuje.

 1.  
 2. Tovarna sposobnost: Transporter je dizajniran za prevoz tereta, pa ima veliku tovarnu sposobnost. Specifična nosivost zavisi od verzije i konfiguracije, ali je obično impresivna.
 3.  
 4. Tehnološke karakteristike: U poslednjim generacijama Transportera, Volkswagen je ugradio mnoge moderne tehnološke karakteristike, uključujući napredne infotainment sisteme, sigurnosne funkcije poput adaptivnog tempomata i automatskog kočenja, kao i povezane usluge.

 5.  Povoljna potrošnja goriva: Transporter je poznat po relativno niskoj potrošnji goriva, posebno u dizel verzijama, što ga čini ekonomičnim izborom za prevoz tereta.
 6.  
 7. Prilagodljivost: VW Transporter se često koristi kao osnova za različite prilagođene verzije, uključujući kamper vozila, minibusove i radne kombije.
 8.  
 9. Cena: Cena VW Transportera varira u zavisnosti od verzije, opreme i tržišta. Ovo vozilo spada u srednji cenovni rang među kombi vozilima. Moramo istaci da kao polovnjak dobro drzi cenu, pa su primerci koji su redovno odrzavani i imaju ne veliku kilometrazu jako trazeni i opravdano skupi.

VW Transporter T5 je priznato vozilo u svetu lakih dostavnih kombija, poznato po svojoj pouzdanosti, izdržljivosti i veštoj kombinaciji stila i funkcionalnosti. Ovaj model Transportera je bio ključna komponenta uspeha mnogih preduzeća širom sveta, nudeći praktično i udobno rešenje za prevoz tereta i ljudi.

Dizajn: VW Transporter T5 se izdvaja svojim modernim i elegantnim dizajnom. Prednja rešetka sa karakterističnim VW znakom stvara prepoznatljiv izgled, dok sučeljavanje pruža dinamičnu pojavu. Ovo vozilo je dostupno u različitim verzijama, uključujući dostavni kombi, minibuse i šasije sa kabinom.

Prostranost: Unutrašnjost Transportera T5 pruža obilje prostora za teret ili putnike. Opremljen je sa mnogo korisnih skladišnih rešenja, što ga čini idealnim za prevoz robe ili opreme. Modeli sa više sedišta nude udoban prostor za putnike, čineći ga idealnim za prevoz radne ekipe ili porodice.

Performanse i Motori: VW Transporter T5 nudi raznovrsne opcije motora, uključujući benzinske i dizel varijante, kako bi se zadovoljile različite potrebe i zahtevi. Motori pružaju odlične performanse uz efikasnu potrošnju goriva, čime se smanjuju operativni troškovi.

Sigurnost: Sigurnost je prioritet u VW vozilima, a Transporter T5 nije izuzetak. Opremljen je brojnim sigurnosnim funkcijama, uključujući ABS, ESP, višestruke vazdušne jastuke i napredne sisteme kontrole trakcije. Ovo vozilo je dizajnirano da zaštiti vas i vaše putnike tokom svih vožnji.

Tehnologija: VW Transporter T5 je opremljen naprednim tehnološkim rešenjima, uključujući moderni infotainment sistem, navigaciju i opcionalnu tehnologiju za asistenciju u vožnji kao što su adaptivni tempomat i pomoć pri parkiranju. Sve ovo doprinosi udobnosti i praktičnosti tokom vožnje.

Zaključak: Volkswagen Transporter T5 ostaje lider u segmentu lakih dostavnih kombija zbog svoje kombinacije stilskog izgleda, prostranosti, performansi i sigurnosnih karakteristika. Ovo vozilo je idealno za preduzeća koja traže pouzdano rešenje za svoje transportne potrebe, ali takođe nudi udobnost i praktičnost za porodične avanture. Bez obzira na vaše potrebe, Transporter T5 će ispuniti očekivanja i izazvati divljenje svojim kvalitetom i trajnošću

 1. Dilerski centri: VW Transporteri se obično prodaju putem ovlašćenih VW dilera i prodajnih salona. U većim gradovima u Srbiji, poput Beograda, Novog Sada, Niša i drugih, možete pronaći VW dilerske centre koji nude različite modele VW vozila, uključujući Transporter.

 2. Izbor modela: U VW dilerskom centru, možete pregledati različite modele VW Transportera i konsultovati se sa prodavcima kako biste pronašli odgovarajući model koji odgovara vašim potrebama, budžetu i zahtevima.

 3. Konfiguracija vozila: Nakon što izaberete model, možete prilagoditi svoje vozilo tako da odgovara vašim potrebama. Ovo uključuje izbor verzije karoserije, motora, nivoa opreme i dodatne opcije.

 4. Testna vožnja: Većina dilerskih centara će vam omogućiti da obavite testnu vožnju kako biste bolje upoznali vozilo i osetili kako se vozi.

 5. Finansiranje: Dilerski centri obično nude različite opcije finansiranja, kao što su krediti ili lizing, kako bi vam pomogli da nabavite vozilo.

 6. Kupovina i registracija: Nakon što se dogovorite oko cene i uslova, možete zaključiti kupoprodajni ugovor. Registracija vozila obavlja se prema lokalnim propisima, a dilerski centar će vam pružiti sve neophodne informacije i dokumentaciju kako biste registrovali vozilo.

 7. Servis i održavanje: Nakon kupovine, možete koristiti servisne usluge u VW dilerskim centrima za redovno održavanje i popravke vozila. VW ima široku mrežu ovlašćenih servisnih centara širom Srbije.

 8. Garancija: VW vozila obično dolaze sa fabričkom garancijom koja pokriva određeni period ili kilometražu. Obratite pažnju na uslove garancije prilikom kupovine.

2.0 TDI motor, koji se koristi u vozilima Volkswagen (VW), je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih dizel motora na tržištu. Ovaj motor je poznat po svojim impresivnim performansama, ekonomičnosti goriva i pouzdanosti. Evo opsirnog teksta o karakteristikama 2.0 TDI motora kod VW:

Efikasnost i Ekonomičnost:
2.0 TDI motor je često hvaljen zbog svoje izuzetne ekonomičnosti goriva. Zahvaljujući modernoj tehnologiji ubrizgavanja goriva, turbo punjaču i sistema za kontrolu emisija, ovaj motor pruža odličnu ravnotežu između snage i potrošnje goriva. To ga čini popularnim izborom za vozače koji žele smanjiti troškove goriva.

Snaga i Performanse:
Iako je poznat po ekonomičnosti, 2.0 TDI motor takođe nudi impresivnu snagu. Dostupne su različite verzije ovog motora sa različitim nivoima snage, u rasponu od oko 100 konjskih snaga do preko 200 konjskih snaga u najjačim verzijama. To omogućava vozačima da pronađu motor koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Niski obrtni moment:
2.0 TDI motor je poznat po velikom obrtnom momentu, posebno u nižim obrtajima motora. Ovo omogućava brze ubrzanja i bolju vuču čak i pri nižim brzinama, što je korisno u gradskoj vožnji i prilikom prevoza tereta.

Pouzdanost i Dugotrajnost:
VW je poznat po pouzdanosti svojih motora, a 2.0 TDI nije izuzetak. Pravilno održavanje i servisiranje mogu održati ovaj motor u odličnom stanju tokom mnogo godina vožnje.

Niski nivoi emisija:
Sa sve većim fokusom na zaštitu životne sredine, 2.0 TDI motor takođe je konstruisan sa niskim nivoima emisija štetnih gasova. Ovo ga čini ekološki prihvatljivim izborom.

Svestranost:
2.0 TDI motor se koristi u različitim VW modelima, uključujući kompaktne i srednje velike automobile, SUV-ove i teretna vozila kao što je VW Transporter. To ga čini izuzetno svestranim i prilagodljivim motorom za različite vrste vozila i potreba.

U zaključku, 2.0 TDI motor kod VW je poznat po svojoj kombinaciji ekonomičnosti goriva, snazi i pouzdanosti. Ovaj motor je popularan izbor među vozačima širom sveta i doprinosi ugledu VW kao proizvođača motora visokih performansi.


Prosečna potrošnja goriva za VW vozila sa 2.0 TDI motorom može značajno varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući model vozila, verziju motora, vrstu vožnje (gradska, autoput, mešana vožnja), teret, stanje vozila i vozačke navike. Evo nekih općih smernica o prosečnoj potrošnji goriva za VW vozila sa 2.0 TDI motorom:

 1. Gradski saobraćaj: U uslovima gradske vožnje, prosečna potrošnja goriva za vozila sa 2.0 TDI motorom može biti između 5.5 do 7.5 litara na 100 kilometara ili čak više, u zavisnosti od specifičnih uslova vožnje.

 2. Autoput i van grada: Pri vožnji na autoputu ili van grada pri konstantnoj brzini, prosečna potrošnja goriva može biti bolja i iznositi između 4.5 do 6.5 litara na 100 kilometara.

 3. Mešana vožnja: Većina vozača obavlja mešanu vožnju koja uključuje gradske i autoputne deonice. U takvim uslovima, prosečna potrošnja goriva obično iznosi između 5.0 do 7.0 litara na 100 kilometara.

 4. Ekonomična vožnja: Pametnom i ekonomičnom vožnjom, vozači mogu smanjiti potrošnju goriva. Korišćenjem tehnikâ kao što su postepeno ubrzavanje i usporavanje, održavanje konstantne brzine, i izbegavanje suvišnih opterećenja u vozilu, moguće je postići bolje rezultate u potrošnji goriva.

Ovi su samo opšti smernice i potrošnja goriva može značajno varirati u praksi. Proizvođači vozila često pružaju zvanične podatke o potrošnji goriva za svaki model, pa je dobro da se konsultujete sa VW ili proverite specifične tehničke karakteristike i uputstva za svoj model VW vozila kako biste dobili tačnije informacije o potrošnji goriva za vaše vozilo. Takođe, savetovanje sa drugim vlasnicima VW vozila sa istim motorom može pružiti korisne informacije o stvarnoj potrošnji goriva.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top