VW CRAFTER 2.0 TDI L2H2, kombi koji obecava mnogo

Volkswagen Crafter 6

Volkswagen Crafter je komercijalno teretno vozilo koje proizvodi nemački automobilski proizvođač Volkswagen Commercial Vehicles. Crafter je dizajniran da zadovolji različite profesionalne potrebe, uključujući prevoz tereta, dostavu, i druge komercijalne svrhe.VW Crafter, zbog svojih dimenzija, pouzdanosti i dugovecnosti, postao je omiljeno dostavno vozilo u Srbiji. Godinama je gradio imidz pouzdanog poslovnog partnera i svoje kupce iznova pridobijao elegantnim dizajnom, proverenim motorima, rasprostranjnom servisnom mrezom i povoljnim delovima na koje se ne ceka. VW Crafter kao takav popularan ja i kao polovnjak, te su zbog toga cene polovnih VW Crafter znatno vise od komkurencije.

 Evo nekoliko ključnih informacija o VW CRAFTER 2.0 TDI L2H2 , VW CRAFTER 2.0TDI L2H2

Dizajn i Dimenzije:

  • Volkswagen Crafter je dostupan u različitim konfiguracijama, uključujući različite dužine i visine karoserije. To omogućava kupcima da izaberu kombi koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

 • Karoserija je obično moderna i funkcionalna, a Crafter nudi dobar balans između teretnog prostora i upravljivosti.

Dimenzije teretnog kombija VW Crafter 2.0 TDI zavise od verzije karoserije i konfiguracije vozila. Evo nekoliko osnovnih dimenzija za nekoliko uobičajenih verzija VW Crafter teretnog kombija:

 1. Visina niske krošnje (H1):

  • Dužina: Oko 5.96 metara
  • Visina: Oko 2.35 metara
  • Širina (bez bočnih ogledala): Oko 2.04 metra
  • Širina (sa bočnim ogledalima): Oko 2.43 metra
  • Tovarni prostor: Zavisi od dužine i visine, obično između 9 i 11 kubnih metara
 2. Visina srednje krošnje (H2):

  • Dužina: Oko 5.96 metara
  • Visina: Oko 2.59 metara
  • Širina (bez bočnih ogledala): Oko 2.04 metra
  • Širina (sa bočnim ogledalima): Oko 2.43 metra
  • Tovarni prostor: Zavisi od dužine i visine, obično između 9 i 11 kubnih metara
 3. Visina visoke krošnje (H3):

  • Dužina: Oko 5.96 metara
  • Visina: Oko 2.83 metara
  • Širina (bez bočnih ogledala): Oko 2.04 metra
  • Širina (sa bočnim ogledalima): Oko 2.43 metra
  • Tovarni prostor: Zavisi od dužine i visine, obično između 9 i 11 kubnih metara

Ovo su opšti podaci o dimenzijama VW Crafter teretnog kombija sa različitim visinama krova. Važno je napomenuti da se specifikacije mogu razlikovati u zavisnosti od specifične konfiguracije, uključujući dužinu vozila (L1, L2, L3, itd.) i dodatne opcije. Pre nego što se odlučite za određenu verziju, preporučujemo da se konsultujete sa lokalnim VW dilerskim centrom ili zvaničnom VW web stranicom kako biste dobili tačne dimenzije za model koji vas zanima.

Motori i Performanse:

  • Crafter je opremljen različitim motorima, uključujući dizel varijante. Snaga motora varira u zavisnosti od izabrane opcije.

 • Volkswagen nudi i verzije Crafter-a sa električnim pogonom, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom za prevoz tereta.

VW Crafter kombi vozilo je dostupno sa različitim motorima kako bi se zadovoljile različite potrebe kupaca. Dostupnost motora može se razlikovati u zavisnosti od tržišta i godine proizvodnje. Evo nekoliko tipičnih motora koji se često koriste u VW Crafter kombi vozilima:

Dizel motori:

 1. 2.0 TDI: Ovaj motor je dostupan u nekoliko verzija sa različitim nivoima snage. Snaga može varirati od oko 102 konjskih snaga (75 kW) do preko 170 konjskih snaga (125 kW).

 2. 2.0 BiTDI: Ovaj motor je jači od standardnog 2.0 TDI i često se koristi za modele sa višim performansama. Dostupan je u verzijama sa preko 177 konjskih snaga (130 kW).

 3. 2.0 TDI BlueMotion: Ova verzija motora je optimizirana za smanjenje emisija i bolju potrošnju goriva.

Električni model:

 1. e-Crafter: VW je takođe lansirao električni model e-Crafter kako bi udovoljio ekološkim standardima. Ovaj model je opremljen električnim motorom i baterijama za potpuno električnu vožnju.

Unutrašnjost i Kabina:

  • Kabina Volkswagen Crafter-a je dizajnirana kako bi bila funkcionalna i udobna za vozača i putnike.

  • Unutrašnji prostor nudi mnogo opcija za organizaciju tereta i skladištenje, a kabina je opremljena savremenim tehnološkim karakteristikama i udobnim sedištima.

Tehnologija i Sigurnost:

  • Volkswagen Crafter nudi različite tehničke karakteristike, uključujući infotainment sisteme, klimatizaciju, i sisteme za povezivanje.

  • Sigurnosne karakteristike uključuju ABS, airbagove, sistem za kontrolu trakcije i stabilnosti, kao i opcionalne sigurnosne funkcije kao što su senzori za parkiranje i kamera za vožnju unazad.

Praktičnost i Upotreba:

  • Volkswagen Crafter je popularan izbor za preduzeća i prevoznike širom sveta zbog svoje sposobnosti za prevoz tereta i različitih profesionalnih potreba.

  • Veliki teretni prostor i različite konfiguracije omogućavaju lakše utovarivanje i istovarivanje tereta.

  • Ovaj model je prilagodljiv i može se opremiti različitim dodacima i prilozima kako bi bolje odgovarao specifičnim potrebama kupaca.

Volkswagen Crafter je cenjen zbog svoje pouzdanosti, funkcionalnosti i modernog dizajna. To je popularan izbor među preduzećima i prevoznicima koji zahtevaju efikasno i praktično komercijalno vozilo za različite profesionalne svrhe.

Cene rezervnih delova za VW Crafter će značajno varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući specifični deo koji vam je potreban, model i godinu proizvodnje vašeg vozila, tržište na kojem se nalazite i gde nabavljate delove (diler, nezavisni servis ili online trgovina).

Rezervni delovi za VW Crafter obuhvataju širok spektar komponenti, uključujući motore, menjače, kočione sisteme, suspenziju, filtere, elektro sisteme, enterijer i mnoge druge delove. Cena može biti različita za svaku od ovih kategorija.

Cene delova takođe mogu značajno varirati od brenda do brenda. Originalni VW delovi obično su skuplji, dok zamenski delovi mogu biti jeftiniji. Međutim, originalni delovi često nude veću garanciju i bolje odgovaraju specifikacijama vašeg vozila.

Da biste saznali tačne cene rezervnih delova za vaš VW Crafter, preporučujem da se obratite lokalnom VW dilerskom centru ili ovlašćenom servisu. Takođe možete potražiti cene i dostupnost delova na online prodavnicama specijalizovanim za prodaju auto-delova ili koristiti online alatke za upitivanje cena rezervnih delova. Ove cene mogu biti ažurirane i varirati u zavisnosti od trenutne ponude i tražnje na tržištu.

Volkswagen (VW) je jedan od vodećih proizvođača kombi vozila na svetu, a postoji nekoliko razloga zašto se njihova kombi vozila često koriste i zašto su popularna među kupcima. Evo nekoliko ključnih razloga:

 1. Kvalitet i Pouzdanost: VW je poznat po svojoj reputaciji za kvalitet i pouzdanost. Kombi vozila marke VW se proizvode uz visoke standarde kvaliteta, što znači da su pouzdani i izdržljivi. Vozači se često oslanjaju na VW kombije za poslovne potrebe, kao i za ličnu upotrebu.

 2. Širok Spektar Modela: VW nudi različite modele kombi vozila, uključujući Transporter, Crafter i Caddy, koji su prilagođeni različitim potrebama i budžetima kupaca. To omogućava vozačima da pronađu vozilo koje najbolje odgovara njihovim specifičnim zahtevima, bez obzira da li se radi o prevozu tereta, putnika ili različitim specifičnim poslovima.

 3. Efikasnost Goriva: VW kombi vozila često se odlikuju efikasnim motorima koji pružaju dobru ekonomičnost goriva. To je važno za komercijalne vozače i vlasnike preduzeća koji žele smanjiti troškove goriva.

 4. Inovacije u Tehnologiji: VW se često ističe inovacijama u tehnologiji u svojim vozilima, uključujući sigurnosne funkcije, tehnologije povezivanja i informaciono-zabavne sisteme. To čini vožnju VW kombijem udobnijom i sigurnijom.

 5. Dizajn i Praktičnost: VW kombi vozila su dizajnirana sa fokusom na praktičnost. Veliki tovarni prostor, različite konfiguracije sedišta i brojne opcije za skladištenje čine ih idealnim za različite svrhe, od dostave do prevoza putnika.

 6. Mreža Servisnih Centara: VW ima široku mrežu ovlašćenih servisnih centara širom sveta, uključujući i Srbiju. Ova mreža pruža vlasnicima VW kombija lak pristup servisima, redovnom održavanju i popravkama.

Sve ove karakteristike doprinose popularnosti VW kombi vozila i objašnjavaju zašto se često koriste u različitim industrijskim sektorima i za različite svrhe.

 1. Prilagodljivost za Različite Poslovne Potrebe: VW kombi vozila nude različite verzije i konfiguracije kako bi zadovoljila različite poslovne potrebe. To znači da se mogu koristiti za različite svrhe, uključujući dostavu, prevoz putnika, prevoz tereta, izgradnju i mnoge druge.

 2. Visoka Sigurnost: Sigurnost je prioritet u VW vozilima, uključujući i kombi modele. Opremljeni su naprednim sistemima zaštite i sigurnosnim funkcijama kao što su sistemi za kontrolu stabilnosti, višestruki airbagovi, sistemi za asistenciju pri kočenju i mnogi drugi. To čini VW kombi vozila bezbednim za vozače i putnike.

 3. Prilagodljiva Pogonska Opcija: VW kombi vozila su dostupna sa različitim vrstama pogona, uključujući prednji, zadnji i pogon na sva četiri točka. Ovo omogućava vozačima da izaberu vozilo koje najbolje odgovara uslovima vožnje i terenu na kojem će ga koristiti.

 4. Niska Emisija: VW se obavezao da smanji emisiju štetnih gasova u svojim vozilima. Kombi modeli sa TDI dizel motorima često su poznati po svojoj niskoj emisiji CO2, što ih čini ekološki prihvatljivim izborom.

 5. Reputacija i Ugled: Volkswagen ima dugogodišnju reputaciju i ugled u proizvodnji vozila. Ova reputacija se prenosi i na njihova kombi vozila, što pomaže u privlačenju kupaca i sticanju poverenja.

 6. Zadovoljstvo Vozača: VW kombi vozila često nude udobnost, ergonomsku unutrašnjost i vozačko iskustvo koje privlači vozače. To znači da vozači mogu provoditi mnogo sati u ovim vozilima sa minimalnim umorom.

Ukupno, VW kombi vozila su popularna zbog svoje raznolikosti, kvaliteta, sigurnosti i prilagodljivosti za različite potrebe i uslove vožnje. Ova vozila često predstavljaju investiciju koja se isplati za različite komercijalne i lične potrebe korisnika.

Kombi vozila igraju izuzetno važnu ulogu u privredi Srbije, kao i u mnogim drugim zemljama širom sveta. Ona su ključni deo infrastrukture za mnoge komercijalne delatnosti i privredne sektore. Evo opsirnog teksta o značaju kombi vozila za privredu u Srbiji:

Transport i Logistika:
Kombi vozila čine vitalnu kariku u lancu snabdevanja i logistici u Srbiji. Bez njih, transport robe, sirovina i proizvoda bio bi znatno otežan. Kombi vozila se koriste za dostavu robe do prodavnica, restorana, preduzeća i drugih destinacija širom zemlje. To je ključno za održavanje trgovine i opskrbe potrošača.

Mala i Srednja Preduzeća:
Mala i srednja preduzeća (MSP) često se oslanjaju na kombi vozila za svoje poslovne potrebe. Ova vozila omogućavaju MSP-ovima da obavljaju različite poslove, uključujući dostavu proizvoda, pružanje usluga na terenu i prevoz zaposlenih. Kombi vozila su pristupačna i prilagodljiva, što čini da su idealna za MSP-ove sa ograničenim budžetom.

Građevinska Industrija:
Kombi vozila igraju ključnu ulogu u građevinskoj industriji Srbije. Ona se koriste za prevoz građevinskog materijala, alatki i radnika na gradilišta. Takođe se koriste za prevoz gotovih proizvoda kao što su prozori, vrata, keramika i drugi građevinski materijali.

Dostava i Kurirske Usluge:
Dostavne i kurirske kompanije oslanjaju se na kombi vozila kako bi brzo i efikasno isporučile pošiljke svojim klijentima. Ova vozila su opremljena za sigurno i pouzdano transportovanje pošiljki svih vrsta, od paketa i dokumenata do hrane i medicinskih proizvoda.

Poljoprivreda:
U poljoprivredi, kombi vozila su korisna za prevoz poljoprivrednih proizvoda, opreme i radnika na farmama. Ona pomažu u lancu snabdevanja hranom, olakšavajući transport svežih proizvoda sa farmi do tržnica i prodavnica.

Servisne Usluge:
Različite servisne kompanije, uključujući elektro i vodoinstalaterske usluge, koriste kombi vozila za pružanje usluga na terenu. Ova vozila omogućavaju tehničarima i serviserima da brzo stignu do klijenata i obave potrebne popravke ili instalacije.

Upravljanje i Administracija:
Neki sektori privrede koriste kombi vozila za administrativne svrhe, kao što su mobilne kancelarije, terenske inspekcije i obilasci teritorije.

Zaštita Životne Sredine:
U skladu sa sve većim fokusom na zaštitu životne sredine, mnogi prevoznici i kompanije biraju ekološki prihvatljiva vozila, uključujući električne i hibridne kombije. Ovo doprinosi smanjenju emisija štetnih gasova i poboljšava kvalitet vazduha u gradovima.

Sve u svemu, kombi vozila su neizostavan deo privrede u Srbiji, omogućavajući preduzećima i kompanijama da obavljaju svoje aktivnosti i pružaju usluge širom zemlje. Ova vozila su ključna za održavanje ekonomske aktivnosti i pomažu u stvaranju radnih mesta i rasta privrede.

Turizam i Prevoz Putnika: Kombi vozila su često korišćena u turizmu i prevozu putnika. Turističke agencije, hotelski lanci i taksisti koriste kombi vozila za prevoz turista do turističkih atrakcija, hotela, aerodroma i drugih destinacija. Ova vozila nude komforan prevoz i mogu prevoziti veći broj putnika od običnih automobila.

Unapređenje Ruralnih Oblasti: Kombi vozila su važna za ruralne oblasti Srbije, gde omogućavaju seljacima i stanovnicima pristup urbanim centrima, tržištima i zdravstvenim ustanovama. Osim toga, kombi vozila pomažu ruralnim zajednicama da transportuju poljoprivredne proizvode do gradova i tržnica.

Ekonomija Deljenja i Startapi: U eri ekonomije deljenja, mnogi startapi i preduzetnici koriste kombi vozila za pružanje usluga dostave hrane, prevoza putnika ili prevoza robe. Ova vozila se često koriste za poslovanje sa aplikacijama i online platformama za naručivanje.

Poslovna Mobilnost: Kombi vozila se koriste za mobilnost poslovnih timova i servisnih ekipa. Kompanije često koriste ova vozila kako bi njihovi zaposleni mogli brzo i efikasno stići do klijenata i obaviti poslove na terenu.

Pomoć u Hitnim Slučajevima: Kombi vozila se koriste u hitnim slučajevima za prevoz povređenih ili bolesnih osoba do bolnica i medicinskih ustanova. Brza i sigurna dostupnost ovih vozila može spasiti živote.

**Fleksibilnost i Adaptablet: ** Kombi vozila su izuzetno prilagodljiva i fleksibilna. Mogu se lako konfigurisati za različite svrhe, kao što su prevoz putnika, prevoz tereta, kamper vozila za putovanje, mobilni kancelarije i još mnogo toga.

S obzirom na ovako širok spektar primena i značaja u privredi i društvu, kombi vozila su postala neophodan deo svakodnevnog života u Srbiji. Njihova prilagodljivost i funkcionalnost čine ih vrednim resursom za različite industrije i sektore, doprinoseći ekonomskom rastu i razvoju.

1200px VW Crafter 2.0 TDI Facelift – Frontansicht 9. Juli 2012 Velbert

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top